Loading Events
Find Events

Event Views Navigation

Past Events

Events List Navigation

март 2016
600MKD

Турандот – премиера

март 25, 2016 @ 8:00 pm - 10:30 pm
Македонска опера и балет, Macedonian opera and ballet
Скопје, 1000 Macedonia
+ Google Map

Диригент: Џанлука Мартиненги (Италија) Режисер: Џанкарло дел Монако (Италија) Асс.режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска Сценограф: Вилијам Орланди (Италија) Костимограф: Вилијам Орланди (Италија) Светло мајстор: Волфганг вон Зубек (Австрија) Концерт-мајстор: Верица Ламбевска Асс. хор-мајстори: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓурѓица Дашиќ Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов Инспициенти: Мирче Стојчевски - Љупчо Полизов Суфлери: Светлана Георгиева - Павлина Здравкова НАСТАПУВААТ: Турандот: Габриеле Мулан (Холандија) Калаф: Кристијан Бенедикт (Литванија) Лиу: Валерија Сепе (Италија) Тимур: Игор Дурловски Пинг: Кристијан Антовски Панг: Дарко Нешовски Понг: Дејан…

Find out more »
април 2016

МАЛА ВОЛШЕБНА ФЛЕЈТА

април 3, 2016 @ 8:00 am - 5:00 pm
Македонска опера и балет, Macedonian opera and ballet
Скопје, 1000 Macedonia
+ Google Map

Диригент: Џанлука Мартиненги (Италија) Режисер: Џанкарло дел Монако (Италија) Асс.режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска Сценограф: Вилијам Орланди (Италија) Костимограф: Вилијам Орланди (Италија) Светло мајстор: Волфганг вон Зубек (Австрија) Концерт-мајстор: Верица Ламбевска

Find out more »

Есмералда – Чезаре Пуњи

април 7, 2016 @ 8:00 pm - 10:45 pm
Македонска опера и балет, Macedonian opera and ballet
Скопје, 1000 Macedonia
+ Google Map

Кореограф: Михаил Крапивин (Русија) Диригент: Сценограф: Живојин Трајановиќ Костимограф: Љупка Ристовска Репетитори: проф. м-р Тања Вујисиќ Тодоровска, Саша Евтимова и м-р Олга Панго НАСТАПУВААТ: Настапуваат балетски солисти и ансамблот на МОБ

Find out more »

Набуко – Џузепе Верди

април 12, 2016 @ 8:00 pm - 10:30 pm
Македонска опера и балет, Macedonian opera and ballet
Скопје, 1000 Macedonia
+ Google Map

Диригент: Иван Еминовиќ Режисер: Огњан Драганов (Бугарија) Сценограф: Живојин Трајановиќ Костимограф: Тања Медарова-Стојановска Асс.режисер:Трајко Јордановски Асс.хор-мајстор: Ѓурѓица Дашиќ,Јасмина Ѓорѓеска Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов НАСТАПУВААТ: Набуко: Ристе Велков Абигаиле: Павлина Новакова-Георгиев Фенена: Ирена Кавкалевска Исмаил: Никола Стојчевски Захарие: Драгољуб Бајич (Србија) Големиот свештеник: Диме Петров Ана: Марија Наумовска Абдало: Зоран Даскаловски

Find out more »
јуни 2018

TRAVIJATA

јуни 2, 2018 @ 8:00 pm - 11:00 pm
Македонска опера и балет, Macedonian opera and ballet
Скопје, 1000 Macedonia
+ Google Map

Диригент: Џанлука Мартиненги (Италија) Асс. диригент: Иван Еминовиќ Режисер: Верена Штојбер (Германија) Сценограф и костимограф: Софија Шнајдер (Германија) Кореограф: Саша Евтимова Светло дизајн: Васко Лисичов Концерт–мајстор: Климент Тодороски Асс.режисер: Љупка Јакимовска, Трајко Јордановски Асс. костимограф: Бранкица Јордановска, Инес Гоља, Драгица Киранџиска Асс. хор мајстор: Ѓурѓица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов Инспициенти: Мирче Стојчевски, Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски Суфлери: Светлана Георгиева, Павлина Здравкова, Невена Георгиева НАСТАПУВААТ: Виолета Валери: Ана Дурловски Алфред Жермон: Дарко Нешовски…

Find out more »
+ Export Events